حقوق بشر = یک حرف مفت !
خبرنگار برجسته فلسطینی بررسی کرد:
اسرائیل چگونه روان کودکان فلسطینی را نابود میکند؟

این روزنامهنگار فلسطینی با بیان اینکه در حال حاضر تنها منبع تامین وسائل مورد نیاز دانشآموزان غزه، اجناس قاچاقی است که از مصر وارد این منطقه میشود، ادامه داد: حتی در صورتی که این وسائل در دسترس عموم باشد، تعداد معدودی توانایی خرید آنها را دارد. چرا که 80 درصد جمعیت یک و نیم میلیون نفری غزه زیر خط فقر زندگی میکنند.این روزنامهنگار فلسطینی با بیان اینکه در حال حاضر تنها منبع تامین وسائل مورد نیاز دانشآموزان غزه، اجناس قاچاقی است که از مصر وارد این منطقه میشود، ادامه داد: حتی در صورتی که این وسائل در دسترس عموم باشد، تعداد معدودی توانایی خرید آنها را دارد. چرا که 80 درصد جمعیت یک و نیم میلیون نفری غزه زیر خط فقر زندگی میکنند.
این روزنامهنگار فلسطینی با بیان این که وزارت آموزش فلسطین، از معلمان خواسته است از دانشآموزان انتظار نداشته باشند که "چندین دفتر " با خود به همراه داشته باشند، ادامه داد: با این حال، "احمد عبدالحمید " (Ahmed Abdelhameed) که پدر هشت کودک مدرسهای است، میگوید: معلمان طوری از دانشآموزان توقع دارند همه وسائل لازم را همراه خود به مدرسه ببرند که گویی ما در سوئد زندگی میکنیم. نمیفهمم چرا اسرائیل حتی امکان دسترسی به دفتر و قلم را هم به ما نمیدهد؟ آیا بهقدر کافی عذاب نکشیدیم؟ آیا دفتر و قلم هم سلاح محسوب میشوند؟
* اسرائیل عمداً اجازه ورود نوشتافزار را به نوار غزه نمیدهد
محمدعمر در ادامه مقاله خود در سایت "فلسطین تلگراف " با بیان این که کیفیت کاغذی که درحال حاضر در دسترس است، بسیار پایین است، اظهار داشت: هنگام استفاده از مداد پاککن، کاغذها بهراحتی پاره میشود و درنتیجه صفحه بعد هم غیرقابل استفاده میشود. به این ترتیب، منابعی که بهصورت قاچاق وارد غزه میشود هم بهسرعت در حال تمام شدن است.
وی ادامه داد: کسانی که مانند عبدالحمید توانایی خرید چند دفتر را دارند، خوشاقبال هستند؛ چرا که بعضی از دانشآموزان مجبورند از کیسه زباله بهجای کیف مدرسه و از برگ خرما بهجای پاککن استفاده کنند. این در حالی است که بعضی از دانشآموزان از نوشت افزار مشترک و برخی هم از دفترهای قدیمی استفاده میکنند.
طبق گفته عمر، "محمود الیزجی " (Mahmoud al-Yazji) معاون رئیس اتاق بازرگانی غزه اعلام کرده که این منطقه با مشکلی اساسی برای تامین مایحتاج دانشآموزان مواجه است و مشکل کمبود لوازم تحصیلی، 90 درصد دانشآموزان غزه را در بر میگیرد.
الیزجی ادامه داد: اسرائیل عمداً اجازه ورود نوشتافزار به نوار غزه را نمیدهد و نیروهای اشغالی مانع از ورود 1750 کامیون حاوی نوشتافزار به قیمت 150 میلیون دلار به غزه شدهاند.
محمد عمر به نقل از "خالد ردی " (Khalid Radi) یک مقامات ارشد امور آموزشی غزه با بیان این که این وزارتخانه با گروههای بشردوست جهان عرب و سایر گروههای خیریه برای یافتن راهی برای تامین ملزومات تحصیلی دانشآموزان غزه در تماس است، تصریح کرد: گرچه به گفته وی، تمامی تلاشهایی که اخیراً در این زمینه صورت گرفته، با شکست روبهرو شدهاست و رژیم صهیونیستی از دانشآموزان قلم بهدست طوری وحشت دارد که انگار موشک در دست دارند.
این خبرنگار فلسطینی با بیان اینکه در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، 18 مدرسه ویران و دستکم 280 مدرسه آسیب جدی دیدند، نوشت: طبق گزارش منابع سازمان ملل، بسیاری از این مدارس نیازمند مصالح ساختمانی برای تعمیر هستند و این کمبود مصالح بهشدت بر روی دانشآموزان تاثیر گذاشته است. با وجود سرد شدن هوا، جایگزین کردن پنجرههای شکسته ممکن نیست و دانشآموزان تمام امسال از اثرات حمله رژیم صهیونیستی به غزه رنج خواهند برد. این در حالی است که طبق گزارش وزارت آموزش، کلاسهای درس غزه تا 55 دانشآموز را در خود جای میدهند.
* اسرائیل سعی دارد روان دانشآموزان فلسطینی را نابود کند
عمر در ادامه به نقل از "فیلیپه لازارینی " (Philippe Lazzarini) رئیس دفتر سازمان ملل در امور ساماندهی کمکهای بشردوستانه در سرزمینهای اشغالی فلسطین نوشت: محاصره غزه، عذابی ناگفتنی برای کودکان در پی داشته است. دکتر "فادل ابوحین " (Fadel Abu Hien) استاد روانشناسی دانشگاه الاقصی نیز در این باره گفت که بسیاری از دانشآموزان بهخاطر کمبود کتاب، قلم و دفتر از رفتن به مدرسه اجتناب میکنند چرا که اسرائیل سعی دارد با سوء استفاده از تسلط خود بر مرزهای غزه، درمیان دانشآموزانی که میخواهند درس بخوانند و بیاموزند، به روان آنها آسیب برساند.
این خبرنگار فلسطینی با بیان اینکه گروههای بشردوستانه، رژیم صهیونیستی را بهخاطر محدودیتهای اعمال شده بر نوار غزه و ورود آذوقه و مایحتاج به آن مورد انتقاد شدید قرار دادهاند، نوشت: تنها به مواد غذایی و وسائل اولیه اجازه ورود داده میشود و گروههای بشردوست، این مسئله را برای یک و نیم میلیون نفر ناکافی میدانند. مقامات سازمان ملل میگویند که وسائل و تجهیزات برای آزمایشگاههای علمی مدارس هم با کمبود مواجه است. نماینده آژانسهای کمکی سازمان ملل در فلسطین اشغالی و "انجمن آژانسهای توسعه بینالمللی " (Aida) که نماینده دستکم 25 سازمان غیردولتی است، خواستار دسترسی کامل و نامحدود به غزه، بهویژه برای تامین نیازهای تحصیلی دانشآموزان شدهاند.
وی در ادامه به نقل از "مکسول گیلارد " (Maxwell Gaylard) عضو دفتر هماهنگکننده ویژه روند صلح خاورمیانه نوشت: با وجود تلاشهای "آژانس کار و امداد سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی " در خاور نزدیک برای فراهم کردن نوشتافزار اولیه، غزه به ملزومات آموزشی بیشتری نیاز دارد.
به گفته گیلارد، دفتر هماهنگکننده ویژه روند صلح خاورمیانه بارها از کابینه رژیم صهیونیستی خواسته امکان ورود مصالح ساختمانی و ملزومات تحصیلی به غزه را طی هفتههای آتی تسهیل کند و همچنین امکان ورود و خروج آزادانه معلمان، مربیان و دانشآموزان را برای پیشرفت روند آموزش در غزه فراهم کند.
عمر ادامه داد: کمبود مایحتاج، تنها نمونهای دیگر از ناامیدی و درماندگی است که در نتیجه اشغال رژیم صهیونیستی بر فلسطینیان اعمال شده است.

نوشته شده توسط حقوق بشر در یکشنبه 88/12/2 و ساعت 6:15 عصر
نظرات دیگران()